Florentýnky s čokoládovou polevou

28. června 2010 v 11:44 | Vánoční cukrování
potřebujeme

200g hořké čokoládové polevy
70g másla
125ml smetany
125g cukru
1 lžička strouhané pomerančové kůry
200g sekaných mandlí

postup

Polevu nasekáme na hrubo a rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme 20g másla a necháme vychladnout.
V malé nádobě přvedeme k varu smetanu (pozor at' ji nepřipálíme)zbývající máslo, cukr a pomerančovou kůru.
Jakmile se cukr rozpustí přidáme mandle a ještě krátce promícháme a prohřejeme.
Troubu předhřejeme na 170° (horkovzdušnou 150°)
Plech vyložíme pečícím papírem, vylejeme na něj karamelovou hmotu s mandlemi tence!
pečeme cca 20-25min do křupava a zlatohněda.
vyjmeme z trouby a nakrájíme na čtverce cca 3cm pozor krájíme horké
Rozehřejeme polevu.
Cukroví překlopíme na papír, ten původní odstraníme.
Spodní stranu potřeme polevou a ozdobíme mandlí.
                                   
                                                                                        Dobrou chut'
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama